sea-1284467_1280
pexels-anna-nekrashevich-6801633-1024x1536

TEŞVİK VE HİBE DANIŞMANLIĞI Üretimin ve  ticari hayatın devamlılığı, para akışının sağlanabilmesi, ekonominin büyümesi gibi nedenlerden ötürü hükümetler hibe ve teşvik sistemini hayata geçirmiştir. Türkiye ‘de de hibe, teşvik, proje ve devlet destekleri uygulanmaktadır ve oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, şirketinizin ihtiyaç duyduğu, hangi hibe ve teşviklerin şirketinize daha uygun olacağı ve izlenecek yollar konusunda çalışma yapılması gerekmektedir. Türkiye ‘de çoğu bakanlığın hibe ve teşvik konularını ele aldığını bilmekteyiz. 

MALİ MÜŞAVİRLİK VE MUHASEBE HİZMETLERİ Firmalar, kriz ve olumsuzlukların büyük etkiler gösterdiği faaliyet alanlarında, iş hayatının artış gösteren rekabet ortamı ve sürekli güncellenen yasal mevzuat sebebi ile mali işler sürecini daha verimli ve doğru bir şekilde yönetmek zorundadırlar. Bu sebeple şirketler, önemli olan mali işlerin yükümlülüğünü, muhasebe ve müşavirlik hizmeti veren, işinde uzman ve profesyonel mali müşavirlere teslim ederek, iş büyütme fırsatlarını kaçırmadan, şirketi rakiplerinden daha üstün tutmanın yollarını bulmak, reform ve karlılık gibi hedeflerine daha çabuk erişmek istemektedirler.

 

Şahıs şirketi maliyet açısından ve kuruluş esnasında sağlamış olduğu kolaylıklar açısından daha çok tercih sebebi olabilir fakat , sağladığı hukuki ve vergisel avantajlar sebebiyle büyük şirketlere dönüşmek için şirket nevi değişikliği yapılması çok karşılaşılan bir durumdur. Özellikle 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte, Anonim ve Limited Şirketlere çok büyük avantajlar sağlanmıştır. Bunlara örnek olarak Limited ve Anonim Şirketler tek ortaklı olarak kurulabilmektedir.  Limited Şirketler belli sebeplerle Anonim Şirket olmak isteyebilirler. Türk Ticaret Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu hükümleri, şirketlerin vergisiz bir şekilde nevi (tür) değişikliği yapmasına izin vermiştir. Şirket nevi değişiklikleri marka başvurularına da uygulanır. Şirket kurma işlemleri, resmi prosedürlerin yapılması gerekliliğini ortaya çıkarır. Bu işlemler, şirket kuracak kişilerin toplaması gereken belgeler ile başlar. Şirket nasıl kurulur sorusunun yanıtı, kurulacak olan şirket türünün belirlenmesinde büyük önem arz eder. Şahıs şirketi kurmak ya da sermaye şirketi kurmak sürecin nasıl işleyeceğini büyük oranda belirler. Şirket kurmak için ilk önce yapılacak olan işin türü ve sermaye miktarı belirlenmelidir. Şirket türleri ortakların sorumluluklarına göre değişmektedir. Örneğin; Anonim Şirket ortağı, şirketin vergi borçlarından sorumlu değilken, Limited Şirket ortağı hissesi oranında vergi borcundan sorumludur. Şirketleri, Şahıs Şirketleri, Sermaye Şirketleri ve İki kategoride de Kurulabilecek Şirketler(Hem Şahıs Hem Sermaye Şirketleri) olarak üçe ayırabiliriz.

TİCARET ODASI İŞLEMLERİ

  1. Şirket Kuruluş İşlemleri

  2. Sermaye Şirketlerinin Ana Sözleşme ve Değişiklik İşlemleri

  3. Ticaret Ünvan Tescil İşlemleri

  4. Ticaret Ünvan Değişikliği İşlemleri

  5. Adres Değişikliği İşlemleri

  6. İşletmeye Bağlı Şube Tescil İşlemleri

  7. İş Konusu İşlemleri

  8. Şube İşyeri Açılması İşlemleri

  9. Ticaret Terkine İlişkin Tescil İşlemleri

  10. Hisse Devir İşlemleri

  11. Genel Kurul İşlemleri

  12. Vefat Hali Devir İşlemleri

  13. Sermaye ve Sermaye Arttırımı İşlemleri

  14. Ş. Değer Artış Fonu İşlemleri

  15. Vakıflar ve Derneklerin Kuruluş İşlemleri.

TİCARET BORSASI İŞLEMLERİ

Bildiğiniz gibi borsa örgütlenmiş pazar demektir. Borsanın çeşitlerini burada size aktarmamız mümkün değildir. Çünkü ekonomik anlamda değeri olan her şey için borsa oluşabilir. Bu tamamen ülke ekonomisinin durumu ile ilgili gelişen bir durumdur. Bu nedenle belli başlı borsaları kısaca sizlere tanıtmakla yetinmek durumundayız. Ticaret Borsaları; Borsalar, sadece hisse senetleri için değil, başka tür emtiaların (ticari malların) ve enstrümanların da ticaretinin yapıldığı yerlerdir. Örneğin bono ve tahviller genellikle menkul kıymetler borsalarının içerisinde ticareti yapılageldiği halde, döviz ticareti için döviz borsaları veya mal ticareti için emtia borsaları vardır.

Mali Müşavirlik ofisi olarak tarafımızca borsada stopaja tabi ürünlere ait müstahsil makbuzlarının tescil işlemi yapılır. Borsada tescil işlemi alım satım muamelesinin gerçekleşmesinden itibaren en geç otuz gün içinde yapılması gerekir. Tescil işlemi süresinde yapılmamasından kaynaklı olarak tescil ücreti %50 fazlasıyla tahsil olunur. Tescil ücreti net tutar (KDV siz tutar) üzerinden ‰1 dir.  

İŞLEM YAPTIĞIMIZ BAŞLICA TİCARET VE SANAYİ ODALARI

Scroll to Top
Burcu YILDIZ İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavir– 0531 020 5320 İZMİR Mali Müşavir Bürosu Konak / İZMİR Listesi – Mali Müşavir İzmir – Şirket Kuruluş İşlemleri
MENÜ